Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse wint in Nijmegen


16 oktober 2011 - Voor het eerst sinds 1997 heeft Vitesse weer eens in Nijmegen van NEC weten te winnen. De ploeg van John van den Brom won in De Goffert met 1-0. Vitesse eindigde de derby met negen spelers, NEC met tien.

NEC was het gehele duel de bovenliggende partij. Het kreeg in de eerste helft de eerste goede mogelijkheden via Pletje en Vadocz. In beide gevallen ging de bal net naast het doel van Piet Velthuizen. De eerste de best kans van Vitesse was direct raak. Giorgi Chanturia schoot de bal hard binnen achter Gabor Babos. Zo ging Vitesse rusten met een 0-1 voorsprong.

Vlak na rust was er opnieuw een grote kans voor NEC, ook niet was er weer geen doelpunt. NEC kwam goed weg toen niet veel later Wilfried Bony over de bal heen maaide. Het duel raakte in een stroomversnelling toen Chanturia het aan de stok kreeg met Conboy. Chanturia kreeg hierop een rode kaart van scheidsrechter Wiedemeijer vanwege een kopstoot, Conboy voor de reactie daarop (slaan).

Het zorgde voor nog meer strijd en dat paste meer in het straatje van NEC dan van Vitesse. Duidelijk werd wel dat NEC voorin te weinig kwaliteit heeft om de verschillende mogelijkheden die het kreeg ook daadwerkelijk te benutten. Ook toen invaller Aborah (al vroeg in het duel ingevallen voor de geblesseerde Jenner) rood kreeg kon NEC niet profiteren van de man meer situatie.

Er waren nog wel wat spannende momenten voor het doel van Piet Velthuizen maar de keeper hield zijn doel schoon. Na negentig minuten reguliere speeltijd en vijf minuten blessuretijd brak er een groot feest uit bij het uitvak. Vitesse won weer en dat mocht iedereen weten. Door de zege nestelt Vitesse zich ook in de top vijf van de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!