Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint met 2-0 in Zagreb


18 oktober 2011 - Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in Zagred. De ploeg van Frank de Boer won op bezoek bij Dinamo Zagreb met 2-0. Door de zege klimt Ajax naar de tweede plaats in de groep achter Real Madrid en voor Olympique Lyon. Ajax hoeft voorlopig niet verder naar onder te kijken, het verschil met Dinamo Zagreb is nu vier punten.

Ajax had in Zagreb in de eerste helft het initiatief en kreeg ook een aantal kansen. In defensief opzicht oogde Ajax slordig en dan met name Gregory van der Wiel die al enige tijd laat zien niet in beste vorm te steken. Onder andere Siem de Jong, Christian Eriksen en Miralem Sulejmani hadden Ajax in de eerste helft op 0-1 moeten zetten. Zo schoot bijvoorbeeld Siem de Jong bij een open doel naast uit een rebound van een vrije trap van Jan Vertonghen.

Na rust was het wel raak. Het was Derk Boerrigter die de eerste goal van Ajax in deze Champions League campagne voor zijn rekening nam. Ook na de openingstreffer had Ajax het betere van het spel en de betere kansen. Het bleef lang spannend in Zagreb omdat een tweede goal uitbleef. Ajax zou uiteindelijk in de slotminuut toch tot scoren komen via Eriksen.

Ajax heeft na 3 duels nu 4 punten. Dat zijn er even veel als Olympique Lyon maar de Franse club kreeg vandaag met maar liefst 4-0 klop van Real Madrid en heeft zodoende een minder doelsaldo. Real Madrid gaat zelf aan de leiding met 9 punten uit 3 duels en doelsaldo van 8 voor en 0 tegen. Dinamo Zagreb is vierde en nog puntloos en een doelsaldo van -5.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!