Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Kameroon wil Overtoom als international


26 oktober 2011 - Een delegatie van de voetbalbond van Kameroen komt binnenkort naar Nederland voor een gesprek met Heracles-middenvelder Willie Overtoom. De middenvelder heeft een moeder uit dat land en zodoende zou hij international kunnen worden van Kameroen.

Gisteren ontsloeg Kameroen nog bondscoach Javier Clemente. Dat heeft geen enkele invloed op de afspraak die binnenkort op de rol staat in Nederland tussen Kameroen en Overtoom. Volgens Heracles-trainer Peters Bosz moet Overtoom rustig blijven en wachten op een kans bij het Nederlands Elftal.

'Ik heb vorig jaar geroepen dat hij goed genoeg is voor het Nederlands elftal en dat vind ik nog steeds. Als ik kijk naar het type speler dat hij is, dan past hij goed in het Nederlands elftal', aldus Bosz in gesprek met het Algemene Dagblad. De oefenmeester heeft daar zelf ook belang bij. 'Een keuze voor Nederland is gunstiger voor mij als trainer. Als hij uitkomt voor een Afrikaanse ploeg moet ik hem vaker missen. Dan moet hij ook verder reizen.'

Dat Kameroen bij Overtoom aanklopte vindt Bosz niet verwonderlijk. 'Overtoom heeft veel kwaliteiten. Binnen ons positiespel is hij een heel belangrijke schakel.' Bekendste speler uit Kameroen is zonder twijfel Samuel Eto'o. Espanyol-doelman Carlos Kameni en niet te vergeten Ajax-middenvelder Eyong Enoh zijn andere bekende namen in dit team.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!