Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Mentale opsteker voor Ajax


26 oktober 2011 - Ajax heeft de eerste wedstrijd in het tweeluik met Roda JC gewonnen. In de derde ronde van de KNVB Beker werd in het Parkstad Limburg Stadion met 4-2 gewonnen. Ondanks wat de uitslag doet vermoeden had Ajax het vanavond bijzonder lastig.

Al na twee minuten spelen was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Mitchell Donald profiteerde van wanorde in de Amsterdamse defensie en deed zodoende zijn oude ploeg pijn. Lang hoefde Ajax niet tegen een achterstand aan te kijken. Het was twee minuten later Jan Vertonghen die vrij eenvoudig uit een vrije trap van Theo Janssen kon raak koppen.

Nog voor rust had Roda JC goede mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Zo werd een inzet van de lijn gehaald door Vurnon Anita en eindigde een schot van Malki op de lat. Na rust was Ajax iets beter en kwam het via een diagonaal schot van Derk Boerrigter op 1-2. Het antwoord van Roda JC liet niet lang op zich wacten. Het was Mads Junker die de 2-2 aantekende.

Het was Ajax dat aan de haal ging met de zege. Eerst was het Boerrigter die profiteerde in de rebound van een schot van Janssen. In de slotminuut was het Vertonghen die op het randje van buitenspel opnieuw koppend tot scoren kwam. Tussendoor had Alderweireld al op de lat gekopt. Ajax bekert door en moest komend weekend opnieuw naar Limburg voor een uitwedstrijd tegen Roda JC.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!