Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Douglas heeft paspoort te pakken


2 november 2011 - Douglas kreeg vandaag uit handen van de burgemeester van Enschede een Nederlands paspoort. De Braziliaanse verdediger van FC Twente speelt sinds 2007 in Nederland. Na zijn Nederlandse paspoort is in een van zijn volgende doelen zo snel mogelijk speelgerechtigd te raken voor het Nederlands Elftal.

Volgens de huidige regelgeving van de FIFA is dat op dit moment nog niet mogelijk. Hiervoor moet een speler vijf jaar lang onafgebroken in een land voetballen. Bij Douglas zou dat pas in september 2012 het geval zijn. De FIFA wil echter geregeld dispensatie verlenen, iets waar de KNVB en Douglas nu ook bij de wereldvoetbalbond op gaan aandringen.

Mocht Douglas speelgerechtigd worden voor Nederland dan ligt het voor de hand dat bondscoach Bert van Marwijk de verdediger snel bij zijn selectie haalt. De kansen dat Douglas dan ook meegaat naar het EK in Polen en Oekraine is groot.

Douglas stelt op de website van FC Twente dat de aanvraag voor dispensatie is ingediend. "En ik hoop dat er dispensatie wordt verleend. Het was twee jaar geleden bij het WK al een droom om ooit deel uit te mogen maken van het Nederlands elftal, die droom heb ik nog steeds,"

De 23-jarige Douglas wilde graag een Nederlands paspoort omdat hij een Nederlandse vriendin heeft en ook zijn dochtertje de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen."Ook mijn familie gunt mij dit, ik heb hierover natuurlijk met hun gesproken. Ze hebben me gezegd dat ik dit moet doen als ik het graag wil."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!