Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Miljoenen voor Ajax in Champions League


3 november 2011 - Ajax boekte woensdag een 4-0 zege over Dinamo Zagreb. Daarmee staat de inkomstenteller voor de Champions League voor Ajax al op 9,2 miljoen euro. Dat bedrag komt tot stand door de startpremie, de wedstrijdvergoeding en het aantal behaalde punten.

"De startpremie was 3,9 miljoen vast en 550.000 euro per duel”, aldus de financieel-directeur Jeroen Slop van Ajax in gesprek met De Telegraaf. "Een overwinning levert 800.000 euro op, een gelijkspel 400.000 euro." Ajax is door de zege ook verzekerd van Europese overwintering. Mocht dat de Europa League betekenen dan komt daar nog "een paar ton" bij. Slop: "Maar we overwinteren vanzelfsprekend liever in de Champions League, wat drie miljoen euro oplevert."

De recettes en de inkomsten uit de marketpool heeft Slop nog niet meegenomen. "Vorig jaar hadden we 12 miljoen euro recette, maar daar zaten naast de drie Champions Leaguewedstrijden ook twee voorrondeduels en twee knock-outwedstrijden in de Europa League tegen Anderlecht en Spartak Moskou bij", aldus Slop. "Het bedrag uit de marketpool is nog niet bekend. Afgelopen seizoen was dat 7,4 miljoen euro. Maar dat moesten we met FC Twente – de andere Nederlandse deelnemer – delen. Dat hoeft nu niet. We gaan op basis van de prognose dit jaar uit van ongeveer tien miljoen euro."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!