Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Willie Overtoom kiest voor Kameroen


14 november 2011 - Willie Overtoom kiest voor een interlandloopbaan bij Kameroen. De 25-jarige middenvelder heeft dat besloten na een bezoek aan een vriendschappelijk toernooi in Marokko waar Kameroen aan deelnam. Hier zag hij onder andere de 3-1 overwinning van Kameroen op Soedan.

Overtoom werd geboren in Kameroen maar groeide op in Obdam. Nu vraagt Overtoom een Kameroens paspoort aan. Overtoom in gesprek met De Telegraaf: "De procedure om ook een Kameroens paspoort aan te vragen, is in werking gezet. Als alles goed gaat, kan ik in februari mijn eerste interland spelen."

De middenvelder van Heracles Almelo bezocht het toernooi samen met zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. Overtoom in De Telegraaf: "Ik heb heel even met Eyong Enoh gekletst en een goed gesprek gehad met de nieuwe bondscoach Denis Lavagne." De Fransman Lavange is pas enkele weken in dienst als bondscoach van het Afrikaanse land.

Overtoom twijfelde lang tussen Nederland en Kameroen. "Omdat beide landen heel goed voelen. Ik heb gekeken waar ik het meeste aan spelen zou kunnen toekomen. Ik wil belangrijk zijn. En in Marakkech bleek wat me eerder was verteld. Kameroen heeft een solide defensie, veel verdedigende middenvelders én met onder anderen Samuel Eto'o een goede aanval. Aan aanvallende middenvelders, zoals ik, is een gebrek. Ik merkte aan alles dat men me graag wil hebben. Op 9 december komt de bondscoach naar ADO-Heracles."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!