Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zaak provincie en Vitesse muurvast


14 november 2011 - De Vrienden van Vitesse en de provincie Gelderland staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar over een miljoenenclaim, dat meldt Omroep Gelderland. De geldschieters eisen zo'n 45 miljoen euro omdat ze gedupeerd zouden zijn door een niet nagekomen toezegging van enkele leden van Gedeputeerde Staten.

Het gaat daarbij om huurverlaging van stadion GelreDome in 2001. Daardoor mislukte een reddingsplan voor Vitesse, waar de investeerders miljoenen in hadden gepompt.

De Hoge Raad bepaalde in 2010 dat de provincie deels aansprakelijk is, maar die vindt dat ze niets hoeven te betalen. De claim van de Vrienden werd afgewezen. Volgens de provincie hebben de Vrienden namelijk geen schade geleden als gevolg van het niet maken van een voorbehoud van Gedeputeeerde Staten. Provinciale Staten hadden namelijk nog moesten instemmen met de toestemming tot huurverlaging. Dat is nooit gebeurd.

De Vrienden vinden echter dat de Hoge Raad duidelijk is geweest. "De provincie is aansprakelijk gesteld maar voelen zich niet verantwoordelijk. Het is een grote schande en het interesseert ze niets. Een regelrechte aanfluiting", zegt één van de gedupeerden Jan Snellenburg.

Een inhoudelijke rechtszitting blijft al maanden uit, omdat de Vrienden volgens de provincie steeds om uitstel vroegen. "Daarom verbaast het mij zeer dat zij gefrustreerd zijn. Wij hebben eind 2010 al gereageerd op hun schadeclaim en dagvaarding, maar van de Vrienden hebben we nog steeds niets vernomen. Wij wachten op hun standpunt, want als zij steeds uitstellen komt er ook geen zitting", reageert een woordvoerder.

Snellenburg: "We hebben één keer om uitstel gevraagd omdat we met een ander bureau in zee zijn gegaan. Die heeft veel nieuw werk moeten verrichten om ons antwoord op hun afwijzing goed te onderbouwen. Ik verwacht niet dat er voor het eind van volgend jaar een zitting komt."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Omroep Gelderland |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!