Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax speelt gelijk bij Olympique Lyon


22 november 2011 - Ajax mag blijven dromen van overwintering in de Champions League. In jaren is een Nederlandse club niet zo dichtbij overwintering geweest. Ajax speelde vandaag met 0-0 gelijk in Frankrijk tegen Olympique Lyon.

Zowel Ajax als Olympique Lyon zijn dit seizoen niet in hun beste doen. Ajax is terug te vinden op een vierde plaats in de Eredivisie, Olympique Lyon op een vijfde plaats in Ligue 1. Ajax moest het vandaag ook nog eens doen met Lodeiro in de spits door blessures van Sigthorsson, De Jong en Bulykin. Dat gegeven was vandaag ook terug te zien in het Stade de Gerland in Lyon. De thuisploeg was bij vlagen zelfs onthutsend zwak te noemen.

Ajax bleef in Lyon eenvoudig op de been. Het had met Miralem Sulejmani zelfs nog een uitstekende kans om met de drie punten terug te keren naar Amsterdam. Die kans was zelfs nog wat groter geweest als aangever Christian Eriksen het beter had uitgespeeld. Helaas voor Ajax mocht dat vanavond niet zo zijn.

In de slotfase kwam er nog een stormloop op het doel van Kenneth Vermeer. De geplaagde doelman pakte tot twee keer goed een afstandsschot en zag een andere bal naast gaan. Vermeer groeide daarmee uit tot een van de smaakmakers van de avond. Ajax kwam in die fase wel goed weg nadat Enoh een Lyon speler in de zestien naar beneden had gehaald.

Door het resultaat heeft Ajax nu 8 punten en Olympique Lyon 5. Ajax heeft een veel beter doelsaldo dan Olympique Lyon (+3 tegen -4). In het slotduel in de groep treft Ajax in de eigen Amsterdam ArenA het al geplaatste Real Madrid terwijl Olympique Lyon op bezoek moet bij het nog puntloze Dinamo Zagreb. Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. Bij verlies is het afhankelijk van een eventuele winstpartij van Olympique Lyon en het aantal overwinningen wat daarbij gepaard ging.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!