Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Cruijff en 10 jeugdtrainers gaan strijd aan


27 november 2011 - Het kamp-Cruijff heeft opnieuw voor opschudding gezorgd in de Amsterdam ArenA. Het clubicoon zal samen met een tiental jeugdtrainers juridische maatregelen gaan nemen tegen de benoemingen van Martin Sturkenboom, Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax.

Cruijff en de volgelingen Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Bryan Roy, Ronald de Boer, John Bosman, Jaap Stam, Marc Overmars, Michel Kreek, Orlando Trustfull en Dean Gorré stellen dat de aanstellingen niet rechtsgeldig en in strijd zijn met het voetbaltechnische beleid van Ajax. Wat de stappen precies zullen zijn is voor het ANP nog onduidelijk.

De commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers maakte vorige week wereldkundig dat er een nieuwe directie kwam. Louis van Gaal werd de nieuwe algemeen directeur, Martin Sturkenboom commercieel directeur en Danny Blind technisch directeur. Met name de aanstelling van Blind is in strijd met het voetbaltechnische beleid van de Amsterdammers.

Dat beleid werd eerder dit jaar door de gehele club omard. HIerin werd ook dudielijk dat hoofdtrainer Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp verantwoordelijk zijn voor het technische beleid. In dat opzicht is de functie van technisch directeur geschrapt. Morgen buigt de ledenraad van Ajax zich overigens over de strijd tussen Cruijff en de andere leden van Raad van Commissarissen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!