Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax grijpt naast overwintering in CL


7 december 2011 - Ajax is er vanavond niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. Na de winter zal men op het Europese toneel terugkeren in de Europa League. Olympique Lyon ging aan de haal met de tweede plaats achter het al geplaatste Real Madrid.

De vooruitzichten voor Ajax waren voorafgaand aan het duel uitstekend. Ajax had drie punten meer dan Olympique Lyon, een veel beter doelsaldo (+7) en het trof in de eigen Amsterdam ArenA het al geplaatste Real Madrid. Jose Mourinho had een groot aantal van zijn sterren thuisgelaten en gaf de B-keus de kans zich te bewijzen. Ten opzichte van het competitieduel van Real Madrid afgelopen weekend tegen Gijon waren er maar liefst 9 wijzigingen in de basiself.

Toch ging het vandaag mis. Ajax verloor op eigen veld met 3-0 van Real Madrid. Callejon opende na veertien minuten spelen de score. In de slotfase van de eerste helft werd het door Higuain 0-2. Tussendoor claimde Ajax tevergeefs een doelpunt. De Portugese grensrechter vlagde om ombegrijpelijke reden voor buitenspel. Evenals in de eerste helft geloofde Real Madrid het wel, mede om Ajax de Spanjaarden niet echt pijn kon doen. Lodeiro trof nog de lat maar in de blessuretijd was het Callejon die de eindstand op het bord zette.

Ajax was dus afhankelijk van het resultaat bij Dinamo Zagreb - Olympique Lyon. Bij rust was het daar nog 1-1 en was er voor Ajax nog helemaal niets aan de hand. Kovacic had namens Dinamo zelfs de score geopend, Gomis scoorde tegen. Wel stond Dinamo Zagreb na minder dan een half uur al met een man minder door een rode kaart (twee keer geel) van Leko. In de tweede helft zakte Dinamo Zagreb helemaal weg en scoorde Olympique Lyon maar liefst zes keer. Gomis zou uiteindelijk vier keer op het wedstrijdformulier terugkomen als doelpuntenmaker.

Voor Ajax betekent de uitschakeling uithuilen en vooruitkijken naar de Europa League. De wijzende vinger naar de Portugese grensrechter is te makkelijk. Natuurlijk speelde hij met het vlaggen een rol maar het spel van Ajax tegen de B-keus van Real Madrid was ook niet voldoende om de tegenstander pijn te doen. Na de winter zullen zodoende 3 (Ajax, PSV en FC Twente) en mogelijk zelfs 4 (AZ heeft nog kans op kwalificatie) Nederlandse teams in de knockoutfase van de Europa League uitkomen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!