Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Bert van Marwijk tot 2016 bondscoach


8 december 2011 - De voornemens waren er al. Vandaag ook de ondertekening. Bert van Marwijk blijft tot 2016 aan het Nederlands Elftal als bondscoach verbonden. De bondscoach had in Zeist nog een contract tot na het Europees Kampioenschap van volgend jaar zomer.

"Het heeft inderdaad wat langer geduurd dan verwacht, maar dat had vooral te maken met het feit dat we ons eerst wilden concentreren op de kwalificatie voor het EK. De intentie om eruit te komen was er van begin af aan, van beide kanten. Ik heb het prima naar mijn zin bij het Nederlands elftal en dat was ook de basis waarop deze verlenging nu tot stand is gekomen", aldus Van Marwijk in gesprek met SportPromotion.

Bij een 'droomaanbieding' van een Europese topclub zal de KNVB meewerken. "Maar nogmaals, dat zal alleen het geval zijn wanneer ik een andere optie heb waar ik simpelweg geen nee op kán zeggen. Vooralsnog ga ik er dus gewoon vanuit dat ik de periode tot medio 2016 volmaak."

Van Marwijk vervlgt: "De KNVB en ik zijn het eens dat continuïteit en rust rondom Oranje het beste is. Vandaar ook de keuze om voor vier jaar te verlengen. Dat zijn eigenlijk twee periodes van twee jaar, inclusief de WK van 2014 en de EK van 2016. Zo weet iedereen waar hij aan toe is."

De bondscoach is sinds 2008 werkzaam als bondscoach. In 2010 wist Van Marwijk met het Nederlands Elftal de finale te behalen op het WK in Zuid Afrika.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!