Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook AZ overwintert in Europa


15 december 2011 - AZ heeft zich als vierde Nederlandse club gekwalificeerd voor de knockout fase van de Europa League. In het eigen Afas Stadion was een 1-1 gelijkspel tegen het al geplaatste Metallist Kharkov voldoende.

AZ wist vooraf precies wat de opties waren. Bij winst op het al geplaatste Metallist was men verzekerd van de volgende ronde. Bij een gelijkspel zou dat ook het geval zijn tenzij Austria Wien op eigen veld met zes of meer goals verschil zou winnen van Malmo FF. Het wonder van Wenen bleef uit. Daar werd het 2-0 voor Austria Wien, Nacer Barazite scoorde eenmaal.

Zowel AZ als Metallist Karkov zal voldoening halen uit het gelijkspel. AZ drong al vroeg aan tegen een Metallist Kharkov dat onder andere haar Braziliaanse sterspeler Taison vrijaf gaf. Via Devic kwam de ploeg uit Oekraine op voorsprong, Adam Maher scoorde vrijwel direct tegen. Tot tien minuten voor tijd drong AZ aan en ging het op jacht naar de 2-1. Toen duidelijk werd dat er geen Weens wonder zou plaatsvinden voetbalde beide teams op de middenlijn het duel uit.

Er kan met gemende gevoelens worden teruggekeken op de groepsfase van AZ. Positief was dat er geen duel werd verloren. Tegen Metallist Kharkov werd het zowel thuis als uit 1-1, dat is geen schande. Thuis tegen Malmo FF werd met 4-1 verloren, uit bleef men steken op 0-0. Dat mag AZ niet gebeuren. Hetzelfde geld voor de thuiswedstrijd tegen Austria Wien waar een 2-0 voorsprong werd verspeeld (2-2). Ook in Wenen werd het 2-2.

Door de tweede plaats in de groep zal AZ in de volgende ronde vermoedelijk een zware tegenstander loten. AZ kan nog niet loten tegen FC Twente of PSV. Ajax zit net als AZ in de groep van ongeplaatste teams.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!