Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax - AZ opnieuw maar zonder publiek


28 december 2011 - Het gestaakte bekerduel Ajax - AZ zal in zijn geheel moeten worden overgespeeld. Dat zal op donderdagmiddag 19 januari om 14.30 uur gebeuren. De KNVB heeft besloten dat de wedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld.

Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, was eveneens van mening dat overspelen de enige optie was. "We hadden drie mogelijkheden", zei Van Oostveen in gesprek met de NOS. "We hadden de stand van 1-0 voor Ajax als einduitslag kunnen vaststellen. Maar dat was geen optie voor ons. We hadden het duel na 37 minuten bij de bereikte stand van 1-0 kunnen hervatten. Maar dan had Esteban volgens de reglementen niet mogen meedoen. Hij had namelijk de rode kaart gekregen. Daarom hebben we voor de derde mogelijkheid gekozen."

De aanklager betaald voetbal acht Ajax schuldig en deed de club een schikkingsvoorstel van 10.000 euro boete en één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Ajax heeft dat geaccepteerd. Financieel directeur Jeroen Slop: "We zullen ons bij het schikkingsvoorstel en het besluit van het bestuur betaald voetbal, onder protest neerleggen. Ook voor onze supporters is het natuurlijk erg wrang. Ajax zal in de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi de supporters op een passende wijze proberen te compenseren."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!