Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente zet Co Adriaanse op straat


3 januari 2012 - FC Twente heeft Co Adriaanse per direct ontslagen als trainer. Steve McClaren wordt via diverse bronnen op zeer korte termijn aangesteld als zijn vervanger. De werkwijze van Adriaanse irriteerde de clubleiding van de Tukkers, een andere uitweg zag men niet.

De resultaten van FC Twente waren zeker niet slecht te noemen. Aan het begin van het seizoen werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen en halverwege het seizoen staan de Tukkers in de Eredivisie derde op slechts vijf punten van koploper AZ. Daarnaast overwinterde FC Twente in de Europa League, in de beker was PSV in de eigen Grolsch Veste na verlenging te sterk.

Volgens diverse bronnen aan het Algemeen Dagblad was het lijmen van de personele verhoudingen en voetbaltechnische tegenstellingen niet meer mogelijk. Er was maar 1 drastische oplossing: het op non-actief zetten van Co Adriaanse. Al het gehele seizoen klonken er negatieve klanten omtrent Adriaanse. Zo zou de oefenmeester met zijn ploeg onherkenbaar voetbal spelen. Ook de discussie over het al dan niet behouden van Marc Janko werd opgespeeld.

Volgens het Algemeen Dagblad zit Steve McClaren vrijdag al in het vliegtuig met FC Twente naar Gran Canaria. De Engelsman was tussen 2008 en 2010 ook al coach van FC Twente. In 2010 werd FC Twente kampioen. McClaren zit sinds september zonder club nadat hij opstapte bij Nottingham Forest. Ook een avontuur bij VfL Wolfsburg liep uit op een teleurstelling. In Enschede zal McClaren zich willen revancheren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!