Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Labyad: 'Deze zomer ben ik transfervrij'


6 januari 2012 - De optie in het contract tussen Zakaria Labyad en PSV houdt de gemoederen bezig. Het kamp Labyad stelt dat de optie om het contract met twee jaar te verlengen niet rechtsgeldig is, PSV bestrijdt dit. Clubs liggen al op de loer.

Een snelle oplossing, een nieuw contract bij PSV, ligt niet voor de hand. 'Dat zit er voorlopig niet in', aldus Labyad in het Algemeen Dagblad. Labyad noemde de contractaanbieding van PSV teleurstellend. 'Maar dat is niet de enige reden. Ik ben komende zomer transfervrij, dus ik houd alles open. Er zijn meer clubs dan alleen PSV.' De speler zou zelfs al een akkoord hebben bereikt met Sporting Lissabon.

Alles gaat om het contract van Labyad. Op zestienjarige leeftijd tekende de aanvaller een contract met daarin een optie opgenomen voor nog eens twee seizoenen. Het contract loopt komende zomer af, PSV heeft een optie om dat met twee seizoenen te verlengen. FIFA-bepalingen stellen dat spelers van 16 jaar niet langer dan 3 jaar mogen tekenen. De vraag is nu of de optie al dan niet in strijd is met de FIFA-bepalingen.

'Advocaten hebben er naar gekeken', zegt Labyad. 'Bij mij is er geen twijfel. De regels van de FIFA zijn helder. PSV kan van alles naar buiten brengen, maar ik weet precies wat er in mijn contract staat.' Het contract toetsen bij de FIFA is volgens Labyad niet wenselijk. 'Wat mij betreft is dat niet nodig. Ik ben straks transfervrij.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!