Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ kegelt Ajax uit de beker


19 januari 2012 - AZ heeft zich ten koste van Ajax geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In een halfvolle Amsterdam ArenA met duizenden kinderen won AZ met 3-2 van de ploeg van Frank de Boer.

Na tien minuten spelen kwam Ajax in de eigen Amsterdam ArenA nog wel op voorsprong door een goal van Siem de Jong. Na de 1-0 kwam AZ veel beter voor de dag. De paal stond AZ aanvankelijk nog in de weg maar niet veel later viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Het was Martens die na 24 minuten spelen de gelijkmaker op zijn naam zette.

Nog geen tien minuten later viel de 1-2. Het was Charlison Benschop die scoorde. AZ vergat in de fase na de tweede goal de wedstrijd definitief te beslissen. Via Siem de Jong zou Ajax de rust zelfs met een 2-2 gelijke stand ingaan. Ook in de tweede helft was AZ beter dat resulteerde in een makkelijk gegeven strafschop welke benut werd door Elm.

Komend weekend staan beide teams opnieuw tegenover elkaar. Dan is het in Eredivisie-verband en de wedstrijd wordt gespeeld in het Afas Stadion in Alkmaar.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!