Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Zweedse versterking voor AZ


27 januari 2012 - AZ kondigde vandaag de komst aan van de Zweedse jeugdinternational Mattias Johansson. De negentienjarige rechtsback tekende in Alkmaar een contract tot d e zomer van 2016. Johansson komt over van het Zweedse Kalmar FF, eerder nam AZ van die club als Rasmus Elm over.

AZ had afgelopen zomer al interesse in Johansson, tot een transfer kwam het toen niet tot teleurstelling van de back. De back vertelt op de website van AZ: "Toen Kalmar me vorige zomer niet liet gaan was ik best wel even teleurgesteld. AZ is namelijk een prachtige club met een goede naam in Zweden. Iedereen weet door de ontwikkeling van Pontus Wernbloom en Rasmus Elm dat de club goed is voor jonge spelers. Maar ik zette al snel weer de knop om en heb als professional mijn uiterste best gedaan voor Kalmar."

"Mattias is een typische AZ-voetballer", reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op AZ.nl. "Hij is een moderne verdediger die voornamelijk als rechtsback speelt. Zijn spel wordt gekenmerkt door veel aanvallende impulsen. Hij is zorgvuldig en over een lange periode gescout. We geven Mattias eerst een halfjaar de tijd om te wennen aan Nederland, de cultuur, de club en onze manier van spelen. Op die manier kan hij in de zomer optimaal meedoen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!