Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Geen Euro 2012 voor Douglas


3 februari 2012 - Een flinke streep door de rekening van Bert van Marwijk. De bondscoach kan tijdens Euro 2012 geen beroep doen op Douglas van FC Twente. De verdediger van FC Twente heeft besloten geen dispensatie aan te vragen bij werelvoetbalbond FIFA omdat het geen haalbare kaart is.

Douglas moest al genaturaliseerde speler dispensatie aanvragen omdat hij nog geen vijf jaar in Nederland woont, het land wat hem al wel een paspoort verleende. Een maand na de WK-finale is Douglas wel genaturaliseerd. Douglas en zijn begeleider Gert Peerik geven aan dat een verzoek tot dispensatie om die reden geen zin heeft.

'Er zijn geen vergelijkbare situaties bekend waarin dispensatie is verleend. Bovendien kan de FIFA niet aangeven welke criteria worden gehanteerd', aldus de begeleider van Douglas, Gert Peerik, in De Telegraaf. 'Onlangs heeft de FIFA nogmaals de periode van vijf jaar benadrukt. Er waren voorstellen om die termijn terug te brengen naar drie jaar, maar die hebben het niet gehaald.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!