Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heracles stunt in Alkmaar


22 maart 2012 - Niet favoriet AZ maar Heracles Almelo heeft vandaag de finale van de KNVB Beker bereikt. Na verlenging klopte de ploeg van Peter Bosz in het AFAS-stadion gastheer AZ met 2-4. De finale van de KNVB Beker zal daarom tussen PSV en Heracles Almelo gaan.

Een echt bekerduel vanavond in Alkmaar. AZ en Heracles Almelo maakte er ook voor de neutrale voetbalfan een waar spektakelstuk van. AZ liet in de eerste helft na om Heracles op grote afstand te zetten, Heracles kwam in de tweede helft sterk terug en was ook in de verlenging de bovenliggende partij. AZ kan zich daarmee gaan richten op de Eredivisie en de Europa League.

Na zeven minuten spelen kwam Heracles op voorsprong. Op aangeven van Willie Overtoom kopte Everton op fraaie wijze raak. AZ liet zich niet van de wijs brengen en nam direct het initiatief. Met fraaie goals van Maher en Gudmunsson was het binnen het half uur 2-1 voor de thuisploeg. AZ kreeg in die fase kansen op meer. Jozy Altidore was een aantal keer bijzonder ongelukkig in de afwerking.

In de tweede helft kwam Heracles sterk terug en viel ook de 2-2. Het was na 67 minuten spelen Quansah die scoorde. Heracles ging in de slotfase op zoek naar de 2-3 en die viel ook bijna. Lerin Duarte was dichtbij die goal. Gescoord werd er niet en dus moest er een verlenging aan te pas komen. Nadat Charlison Benschop namens AZ de paal raakte, had Heracles in de tweede helft van de verlenging meer geluk. De invallers Thomas Bruns en Ninos Gouriye scoorden in de laatste tien minuten van de verlenging.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!