Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gerald Sibon stopt ermee


31 maart 2012 - Gerald Sibon zet aan het einde van het lopende seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat heeft de 37-jarige aanvaller besloten nadat SC Heerenveen de beslissing nam zijn aflopende contract niet meer te verlengen.

Sibon op de website van zijn zaakwaarnemer Sport Promotion: "Het was moeilijk beslissen. Maar het is mooi geweest zo.Het voelt vreemd. Het dringt ook nog niet helemaal tot me door. Maar ik sta er wel achter. Het is mooi geweest zo."

SC Heerenveen besloot niet met de aanvaller door te gaan. Dat bracht de beslissing in stroomversnelling. "Weer verhuizen naar elders, als er al belangstelling zou zijn met mijn leeftijd? Of de eer aan jezelf houden en er een punt achter zetten? Het is dus het laatste geworden. Ik denk dat ik er vrede mee heb."

"Ik heb dit seizoen voor de eerste keer als pinchhitter gewerkt. Dat betekende dus alleen maar invallen als de trainer het nodig vond. Misschien is dat wel intensiever dan een seizoen constant spelen. Zeker op mijn leeftijd. De spieren worden in korte tijd zwaar belast. Dat voelde ik."

"Ik had langer tijd nodig om te herstellen. Om de boel weer soepel te krijgen. Enne, het moet er ook wel uit blijven zien hè? Je moet niet als een oude man over dat veld lopen te sjokken. In mijn beleving was dat soms wel zo, als ik de beelden terugzag. Daar had ik dus geen zin in."

Sibon nam nog geen beslissing over zijn toekomst, maar heeft wel ambities in het trainersvak. "Eerst maar eens dit seizoen afmaken met Heerenveen. Er wachten nog genoeg belangrijke wedstrijden waarin ik misschien een rol kan spelen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!