Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Eigenaar Gelredome in de problemen


5 april 2012 - De financiële problemen van Eurocommerce lijken geen directe gevolgen te hebben voor het Stadion GelreDome, de thuishaven van Vitesse. Dat meldt Omroep Gelderland.


De projectontwikkelaar, die sinds 2005 eigenaar is van GelreDome, zou volgens diverse bronnen vrijdag surseance van betaling aan moeten vragen wegens een tekort van zeker honderd miljoen euro. Mogelijk kan dat zelfs leiden tot een faillisement van Eurocommerce, dat ook eigenaar is van ongeveer twintig andere onroerend goedpanden in Gelderland. Eurocommerce wil niet ingaan op de berichten over een mogelijk faillissement van het bedrijf.

Voor GelreDome verandert er volgens Omroep Gelderland niets. De Fries-Groningse Hypotheekbank heeft de hypotheek afgegeven en die neemt daarna de rechten over. GelreDome zou dan huur moeten betalen aan die bank. Die overeenkomst duurt nog elf jaar met een optie voor nog twintig jaar.
Eurocommerce is ook nog eigenaar van meer dan twintig andere panden in Gelderland en van een paardenfokkerij in Lochem, waar onder meer springruiter Wout-Jan van der Schans uit Nijkerk voor rijdt.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Omroep Gelderland |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!