Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV wint KNVB Beker


8 april 2012 - PSV heeft redelijk eenvoudig de KNVB Beker op haar naam weten te schrijven. Het was de negende bekerwinst in haar historie. In de finale tegen Heracles Almelo won de ploeg van Philip Cocu met 3-0 door goals van Toivonen, Mertens en Lens.

Cocu besloot verrassend in zijn basis geen plaats in te ruimen voor Tim Matavz. Jeremain Lens kreeg vandaag in Rotterdam de voorkeur in de punt van de aanval. Cocu verwachtte veel ruimte achter de Heracles-defensie en daar kon hij met de snelle Lens beter op inspelen. Cocu kreeg vandaag zijn gelijk. Al in de eerste minuut was er een levensgrote kans voor Lens, zijn inzet ging echter maar net naast de goal van Pasveer.

De Heracles-doelman had sowieso een drukke dag. Pasveer redde knap op een uitbraak van Mertens die oog in oog bij hem verscheen. Nadat Overtoom ngo een schotkans had gekregen was het niet veel later aan de andere kant raak. Labyad ging goed door en zou vanaf de rechterkant de bal voorzetten. Ola Toivonen promoveerde de bal achter zijn standbeen tot de openingstreffer.

Heracles Almelo was niet bij machte PSV veel pijn te doen, met enkele kleine tegenstootjes werd het gevaarlijk. Wijnaldum had in die fase echter de 2-0 moeten maken maar schoot van dichtbij over. Een lange bal van achteruit van Erik Pieters werd door alles en iedereen gemist. Pasveer kwam nog uit zijn goal maar kon niet verhinderen hoe Mertens de bal over hem en in het doel kopte.

Zeven minuten later was het duel definitief beslist. Lens benutte zijn snelheid optimaal en scoorde op bijzonder fraaie wijze de 3-0. Lens deed dat met een mooie stift. In het restant van het duel was er niet veel meer te beleven mede door het vele wisselen. Toivonen viel in negatief opzicht op door Overtoom uit de wedstrijd te schoppen. Tyton werd nog op de proef gesteld met een mooi schot van Everton.

Het bleef in De Kuip echter bij 3-0. PSV wint daarmee voor de negende keer in haar bestaan de KNVB Beker. Het verzekerde PSV voor komend seizoen ook van de strijd om de Johan Cruijff Schaal.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!