Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Groningen hengelt Filip Kostic binnen


10 april 2012 - FC Groningen heeft razendsnel ingespeeld op het aanstaande vertrek van Dusan Tadic naar FC Twente. FC Groningen heeft namelijk voor komend seizoen Filip Kostic gecontracteerd.

Het nieuws van de aanstaande komst van Kostic hing al langer in de lucht. Met Kostic haalt FC Groningen opnieuw een Servische buitenspeler naar de Euroborg. Kostic tekende in Groningen een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog eens twee jaar. FC Groningen betaalt naar eigen zeggen 1,25 miljoen euro voor de aanvaller aan FK Radnicki 1923.

Voor Tadic kon FC Groningen 7 miljoen euro van FC Twente bijschrijven. Dat bedrag kan op basis van bepaalde prestaties van FC Twente en Tadic met 800.000 euro oplopen. Ook krijgt FC Groningen een percentage bij een mogelijke doorverkoop van Tadic.

Veldmate tegenover FCGroningen.nl: "Laat ik beginnen met het uitspreken van het goede gevoel. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat wanneer je een speler dreigt kwijt te raken, dat op hetzelfde moment zijn opvolger al klaar staat. En het goede gevoel komt dus voort uit het feit dat ons dat wederom is gelukt. Daar gaat een lang en intensief traject aan vooraf. Zo kennen we Filip Kostic al bijna twee jaar."

"In die periode hebben we hem intensief gevolgd. We hebben hem voor het eerst aan het werk gezien in zijn debuutjaar op het hoogste niveau in Servië, zo'n twee jaar geleden. Zijn talent was vanaf het begin zichtbaar, maar de ontwikkeling van zijn talent ook. Je zag hem, zoals wij dat in het jargon noemen, stappen maken. Hij was meer en meer aanwezig in wedstrijden, zijn spel werd volwassener en zijn waarde voor de ploeg en het resultaat, groter."

"In november zijn Hans Nijland en ik naar Servië geweest voor een gesprek met de zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic, over Dusans toekomst. Maar tegelijkertijd hebben we ook een competitiewedstrijd van Radnicki Kragujevac, met Filip Kostic, gezien. En we hebben na afloop van de wedstrijd meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om kennis te maken met Filip en zijn oom. Puur oriënterend, over Filip als voetballer en persoon, en over FC Groningen als club. Filip wist van onze interesse en dat hij mogelijk in aanmerking kwam als opvolger van Tadic. Maar dan moeten de beide zaken, een vertrek van Tadic, en een transfer van Kostic naar FC Groningen nog bij elkaar komen, en dat is dus gelukt. Vandaar mijn goede gevoel!"

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!