Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fans nemen hun kinderen vaker mee naar het stadion


12 april 2012 - Vandaag brengt de Eredivisie voor het derde jaar op rij het Eredivisie Fan Onderzoek uit. Maar liefst 40.000 seizoenkaarthouders en clubkaarthouders van Eredivisie clubs hebben dit jaar de uitgebreide vragenlijst over hun favoriete club beantwoord. Daarmee behoort het tot de grootste fanonderzoeken in Europa.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV: “Het Eredivisie Fan onderzoek biedt de clubs nuttige en concrete informatie die gebruikt wordt om de dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de fans. Het succes van de voorgaande uitgaven heeft inmiddels bewezen hoe waardevol het is om de fans te betrekken. Dat er wederom ruim 40.000 supporters gebruik maken van de mogelijkheid om hun stem te laten horen zegt veel over de betrokkenheid bij hun club.”

Het Eredivisie Fan Onderzoek wordt uitgevoerd sinds het seizoen 2009/’10. Het biedt fans de gelegenheid om kenbaar te maken wat er volgens hen goed gaat bij de club en wat eventueel verbeterd kan worden. Enkele resultaten van deze jaargang omvatten:

- De veiligheid in en rondom het stadion wordt positief beoordeeld: driekwart van de supporters zegt zich altijd veilig te voelen in het stadion.

- Steeds meer fans nemen hun kinderen mee naar het stadion

- Seizoenkaarthouders bezoeken gemiddeld liefst vijftien thuiswedstrijden van hun club per seizoen.

- Eredivisiefans komen vaker op een milieuvriendelijke manier naar het stadion: met de fiets, het openbaar vervoer of lopend.

- Bijna alle fans vinden maatschappelijke betrokkenheid van hun club (zeer) belangrijk. Vrouwen vinden deze betrokkenheid zelfs nog iets belangrijker dan mannen.

- Losse kaarten worden steeds vaker besteld via het internet. Het aantal mensen dat toegangskaarten voor thuiswedstrijden online bestelt stijgt ieder seizoen.

- Het aantal Facebook gebruikers onder Eredivisiesupporters is ten opzichte van vorig seizoen verdubbeld.

Het complete Eredivisie Fan Onderzoek is openbaar toegankelijk via https://ebv.knvb.nl/home/knvb-expertise-open/publicaties. Het Eredivisie Fan Onderzoek is een initiatief van Eredivisie CV, de koepelorganisatie van de 18 Eredivisie Clubs, in samenwerking met KNVB Expertise en Blauw Research

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!