Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Zwolle keert terug in de Eredivisie


13 april 2012 - FC Zwolle heeft zich vanavond gekroond tot kampioen van de Jupiler League, daarmee keert het komend seizoen terug in de Eredivisie. Vorig jaar was FC Zwolle al dichtbij maar ging het in de tweede seizoenshelft helemaal mis. Een debacle als vorig seizoen werd het niet.

In 2004 speelde FC Zwolle voor het laatst in de Eredivisie. In het seizoen 2012/2013 mogen de Zwollenaren zich opnieuw opmaken voor een seizoen in de Eredivisie. Een gelijkspel vanavond thuis tegen FC Eindhoven was voldoende omdat Sparta Rotterdam op bezoek bij Almere City in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen gaf. Puntverlies voor Sparta Rotterdam zou automatisch de titel voor FC Zwolle betekenen en zo geschiedde.

Met nog twee duels te gaan heeft FC Zwolle namelijk een voorsprong van acht punten op runner-up Sparta Rotterdam. Die club mag zich nu gaan opmaken voor de playoffs om promotie naar de Eredivisie. De clubleiding van FC Zwolle kan zich samen met trainer Art Langeler gaan opmaken voor de Eredivisie. Daarvoor zal de huidige selectie wel een kwaliteitsinjectie moeten krijgen om volgend jaar geen modderfiguur te slaan.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!