Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Bas Dost lonkt naar Duitsland


16 april 2012 - Er lonkt een Duits avontuur voor Bas Dost. De Leeuwarder Courant maakte vandaag bekend dat Dost gisteren samen met zijn zaakwaarnemer in Munchen sprak met een nog onbekende club. NuSport linkt de aanvaller nu aan een transfer naar VfL Wolfsburg.

Bas Dost scoorde dit seizoen al 28 keer in de Eredivisie, daarnaast was hij goed voor 6 doelpunten in de strijd om de KNVB Beker. Dost is dan ook 'hot'. Samen met zaakwaarnemer Henk Nienhuis sprak hij zondag (gisteren) in Munchen. Zijn zaakwaarnemer wilde niet zeggen of Bayern Munchen interesse had. Wel ontkende hij de belangstelling van Stuttgart. Trainer Bruno Labbadia bekeek de aanvaller enkele weken geleden nog.

Dost lijkt toe aan een nieuwe uitdaging als er wordt gekeken naar de uitlatingen van de aanvaller tegenover NuSport. Dost: "Ik moet op een gegeven moment ook verder. Een concreet stappenplan heb ik niet, het is wachten op een gevoel, een mooi moment om te gaan. Mijn gevoel zegt dat een middenmoter uit Duitsland of Engeland een mooie volgende stap is."

"Vooral in Duitsland moet je elke week zwaar aan de bak en dat is goed voor mij, ik houd van uitdaging, moet geprikkeld worden. Gevoelsmatig heb ik het meest met dat land. Bij Heerenveen zit ik op een moment dat ik denk: misschien is het goed om verder te kijken."

Dost weet niet hoeveel SC Heerenveen van andere clubs verlangd. De aanvaller: "Rond dat Ajax-gebeuren vorig seizoen lag de prijs ergens rond de vijf miljoen euro, dat zal dit seizoen niet minder zijn geworden. Wat het transferbedrag precies moet zijn, is iets dat Heerenveen met een geïnteresseerde club maar moet uitzoeken."

De topscorer ging ook nog even in op zijn band met scheidend trainer Ron Jans. "Het is voor ons beiden niet geworden wat we er van hadden gehoopt. Ik heb destijds een gesprek met hem gehad, hij wilde me graag hebben. Misschien lag het ook aan mijn eigen verwachtingen. Ik kwam onder Gertjan Verbeek vandaan en verwachtte eenzelfde werkwijze van de nieuwe trainer. Onzinnig natuurlijk, het zijn compleet verschillende types. In het begin lag me dat niet, nu begrijpen Jans en ik elkaar beter. Het is jammer dat ik het gevoel heb dat we wel een heel goede band hádden kunnen hebben, maar daarvoor is vorig jaar te veel gebeurd."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!