Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax legt Lasse Schone vast


18 april 2012 - Ajax is het met de 25-jarige Lasse Schone eens geworden over een driejarige verbintenis. De Deense middenvelder maakt transfervrij de overstap van NEC naar Amsterdam vanwege een aflopend contract.

20 Deense voetballers stonden er in Amsterdam al onder contract. Van Tom Søndergaard tot Viktor Fischer, allen droegen ze het shirt van Ajax. Daar komt vanaf komende zomer Schone als 21ste speler bij. Schone in gesprek met Ajax.nl: "Ik kom in een mooi rijtje. Als je terugdenkt welke grote Denen hier allemaal hebben gespeeld. Prachtig dat ik nu bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld." De middenvelder draagt komende zomer rugnummer 20.

Naast Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Viktor Fischer betekent dat er volgend jaar een vierde Deen in de selectie bijkomt. "Nicolai Boilesen en Christian Eriksen ken ik allebei van het Deens elftal. Viktor Fischer ken ik alleen van naam, maar hem zal ik vanaf komende zomer ongetwijfeld ook beter leren kennen."

De middenvelder koos op gevoel voor Ajax. "Een goed gevoel is voor mij altijd het belangrijkste. Natuurlijk speelt het mee dat Ajax ieder jaar Europees voetbal speelt, maar al direct na het eerste contact was mijn gevoel bij deze club goed. Dat telt voor mij." Schone kijkt al uit naar zijn start bij Ajax. "Mijn eerste doel is een basisplaats veroveren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga mijn best doen."

Trainer Frank de Boer: 'Lasse past perfect in onze filosofie. Hij is een creatieve speler die zowel kan scoren als assists kan geven. Van dat soort spelers houden we bij Ajax. Hij zal de concurrentie met de andere middenvelders moeten aangaan. Maar dit seizoen heeft bewezen dat we iedereen keihard nodig hebben. We hebben een goede en brede selectie nodig. Eerder dit seizoen hebben we een aantal keren een beroep op A-junioren moeten doen. Met een goede speler als Lasse erbij wordt de keuze volgend seizoen groter."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!