Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Persie speler van het jaar


23 april 2012 - Robin van Persie is door zijn eigen collega's verkozen tot speler van het Jaar. De Engelse associatie van profvoetballers (PFA) maakte dit zondagavond bekend.

"Een grote eer", aldus een uitgelaten Van Persie. De captain van Arsenal was zeer blij met de prijs. "Als andere mensen zeggen dat je de beste bent is dat al bijzonder, maar het is nog specialer als zelfs je tegenstanders dat vinden. Het is heel bijzonder, omdat je week in week uit tegen hen speelt en iedere voetballer er alles aan doet om te winnen. Als ze dan aan het eind concluderen dat ik de beste ben, is dat een grote eer."

De international is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een spits van wereldformaat. "Aanvankelijk had ik er niet zoveel vertrouwen in dat ik dat kon, maar nu wel." Van Persie bedankte ook zijn collega's bij Arsenal. "Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken. Neem bijvoorbeeld Theo Walcott. Hij heeft me dit seizoen al meer dan twaalf assists gegeven, dat waardeer ik echt."

Na Dennis Bergkamp en Ruud van Nistelrooy is Robin van Persie de derde Nederlander die deze prijs wint.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!