Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Willem II keert terug in de Eredivisie


20 mei 2012 - Willem II keert na een afwezigheid van een seizoen weer terug in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen in eigen stadion met 2-1 van FC Den Bosch, nadat de eerste wedstrijd in 0-0 was geeindigd.

Makkelijk was het zeker niet voor Willem II. FC Den Bosch liet opnieuw zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Niet voor niets werd in de vorige ronde De Graafschap al door de Bossche ploeg uitgeschakeld. Vanmiddag kenden beide teams fases dat ze de bovenliggende partij waren. Na ruim een kwartier spelen kwam Willem II op voorsprong door een schitterende goal van Marc Hocher.

Na rust kwam FC Den Bosch goed uit de startblokken en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Willem II had het moeilijk, zeker nadat Den Bosch ook nog Seuntjes in de ploeg bracht. De fysiek sterke aanvaller was direct dicht bij de gelijkmaker. Na een domme eerste gele kaart (praten) moest de aanvaller niet veel later het veld verlaten door een zeer licht vergrijp. Scheidsrechter Liesveld kende de aanvaller zijn tweede gele en dus rode kaart toe. Het was een breekpunt in het duel en leidde ook tot ongeregeldheden op de tribunes. De wedstrijd lag hierop enige tijd stil.

Direct na de hervatting maakte Willem II aan alle twijfels een eind. Een kort genomen corner kwam via Haemshouts voor de voeten van invaller Podevijn die de 2-0 binnen schoot. Daarmee was het verzet van FC Den Bosch direct gebroken. Het doelpunt van FC Den Bosch in de blessuretijd (vrije trap Van Brakel) was enkel nog voor de statistieken. Willem II keert daarmee na 54 weken weer terug in de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!