Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De afvallers van Oranje: Siem de Jong


23 mei 2012 - VoetbalPlus.nl zal in de aanloop naar de definitieve selectie van Bert van Marwijk een aantal spelers belichten waarvan verwacht wordt dat deze tot de laatste vier afvallers zullen behoren. Deze editie: Siem de Jong.

De 23-jarige De Jong kan terugkijken op een prima seizoen bij Ajax. In 29 competitieduels scoorde hij 13 keer. Voor het tweede seizoen op rij werd het kampioenschap in de Eredivisie binnengehaald. De Jong heeft buitengewone kwaliteiten maar zal in de selectie van het Nederlands Elftal zijn meerdere moeten erkennen.

Als nummer tien is er bijzonder veel concurrentie. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart kunnen op deze positie uit de voeten. Ook Ibrahim Afellay en wellicht zelfs Robin van Persie zouden hier eveneens kunnen spelen. Natuurlijk kan De Jong ook in de punt van de aanval maar ook hier verliest hij de strijd tegen Huntelaar, Van Persie en zijn broertje Luuk.

Siem de Jong heeft ook nog eens de pech dat Oranje meer dan ooit defensief geen enkel risico kan nemen en wellicht meer spelers dan normale voor de achterste posities zal meenemen. Naast Siem de Jong is het ook de verwachting dat Adam Maher de definitieve selectie om eenzelfde reden niet zal halen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!