Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Recordtransfer voor John naar Benfica


24 mei 2012 - De Telegraaf weet het zeker. Ola John speelt komend seizoen voor Benfica. Na slechts een volledig seizoen in het eerste elftal van FC Twente maakt de 20-jarige een miljoenentransfer naar Portugal. Enkel formaliteiten scheiden Benfica en FC Twente nog van een definitief akkoord.

Volgens De Telegraaf staat er een privévliegtuig voor John klaar om hem van zijn vakantieadres naar Lissabon te brengen. In Portugal ligt voor John een vier- of vijfjarige verbintenis klaar. FC Twente hield eerder vast aan een vraagprijs van 15 miljoen euro maar is nu akkoord voor 9 miljoen euro. Op basis van allerlei afspraken kan dit bedrag de komende periode nog oplopen tot 12 miljoen euro. Een recordbedrag voor FC Twente.

Ola John doorliep de jeugdopleiding van FC Twente. In totaal speelde hij 46 keer in het eerste elftal van de Tukkers. Hierin kwam hij 9 keer tot scoren. Dit seizoen was John verantwoordelijk voor 9 goals. De transfer is goed te vergelijken met die van zijn broer Collins John. Zijn oudere broer vertrok na 35 duels en 11 goals al naar het Engelse Fulham.

FC Twente haalt geen vervanger voor Ola John. De club versterkte zich al met Dusan Tadic (FC Groningen) voor de linkerflank. Op rechts heeft FC Twente de beschikking over Wesley Verhoek die in januari overkwam van ADO Den Haag. Ook heeft FC Twente nog Bajrami onder contract staan.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!