Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nederland verliest met 2-1 van Bulgarije


26 mei 2012 - Het Nederlands Elftal heeft haar eerste echte oefeninterland verloren. In de Amsterdam ArenA won Bulgarije verrassend met 2-1 van de mannen van Bert van Marwijk.

Van Marwijk begont vrijwel in zijn sterks mogelijke oplossing. Krul stond op doel omdat Stekelenburg nog niet fit genoeg bevonden was. De verdediging bestond uit Van der Wiel - Heitinga - Mathijsen - Willems. Op het middenveld stonden Van Bommel en De Jong. Achter aanvalsleider Klaas Jan Huntelaar stonden Sneijder, Van der Vaart en Van Persie. Arjen Robben begon op de bank.

De wedstrijd was niet van een al te hoog niveau. Een tegenvaller voor Oranje was het uitvallen van Joris Mathijsen met op het oog een hamstringblessure. Wilfred Bouma kwam in de ploeg als vervanger. Vlak voor rust kwam Oranje op voorsprong na een fantastische pass van Wesley Sneijder die zeer beheerst door Robin van Persie werd binnengeschoten. Iets daarvoor was Oranje nog goed weggekomen nadat Bojinov een vrije trap op de lat had geschoten.

Na rust had Oranje pech doordat het een strafschop tegen kreeg. Rafael van der Vaart maakte een sliding om de bal te blokken maar kreeg deze tegen zijn arm. De strafschop die volgde werd door Popov binnengeschoten. In het restant werd het initiatief aan Oranje gelaten zonder dat er echt grote kansen kwamen. Van Marwijk besloot een aantal spelers te wisselen waardoor er speeltijd kwam voor Schaars, Kuyt, Strootman en Robben.

In de blessuretijd strafte Bulgarije een te korte pass van Heitinga genadeloos af. Op aangeven van Manolev was het Micanski die raak kopte. Het was voor Oranje pas het eerste verlies sinds 2008 toen Australië in Nederland te sterk was.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!