Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Verbeek snapt keuze voor Bouma niet


29 mei 2012 - Gertjan Verbeek kan niet leven met alle keuzes van bondscoach Bert van Marwijk. De trainer van AZ snapt dat hij Adam Maher thuislaat maar waarom Van Marwijk Bouma heeft meegenomen en niet Nick Viergever begrijpt hij totaal niet.

Verbeek in gesprek met De Telegraaf: "Gezien de problemen aan de linkerkant vind ik het opvallender dat hij Nick Viergever heeft laten afvallen. Op basis van mijn argumenten had ik nooit voor Wilfred Bouma gekozen. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen en naar de toekomst toe is het besluit onlogisch. Bouma is er over twee jaar zeker niet meer bij."

"Het is de keuze van de bondscoach, die vast zijn eigen afwegingen heeft. Hij zal zeggen dat Bouma ervaring heeft, zelfs op EK's en WK's. Ik vind dat hij in de eindfase van zijn carrière zit en bij PSV maar matig tot zwak presteerde." Ook de samenstelling van de technische staf kan een rol hebben gespeeld zo stelt Verbeek.

"Ernest Faber en Phillip Cocu kennen Wilfred goed van PSV. En Bert heeft nog met hem samengewerkt bij Fortuna Sittard. Misschien werkt de bondscoach het prettigst met mensen die hem rugdekking geven. Maar dan trek ik het wel heel erg ver door, zeker voor een buitenstaander. Wat ook kan meespelen is dat Nick zich in Hoenderloo onvoldoende heeft laten gelden. Hij kijkt vaak de kat uit de boom. Het is gissen. Maar ik weet zeker dat het Nederlands elftal momenteel beter af zou zijn met Viergever dan Bouma."

Het laten vallen van Maher begrijpt Verbeek, hij vindt het zelfs een integere beslissing. "Het geeft aan dat hij integer is. Hij had Adam drie minuten kunnen laten spelen tegen Denemarken en definitief kunnen behouden voor Oranje. Nu bestaat de kans dat Marokko weer aan hem gaat trekken. Maar er is beslist op sportieve gronden. Dat vind ik goed en ik begrijp ze wel. Adam speelt pas één seizoen vast in AZ 1. En op het middenveld van Oranje staan met Nigel de Jong en Sneijder jongens die hierna nog een toernooi meekunnen. Mark van Bommel niet, maar dat is voor Bert een zekerheidje in de basis. Adams kans komt nog wel en snel. Het is een uitzonderlijk talent."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!