Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De hele wereld dit weekend te gast in Amsterdam


29 mei 2012 - Komend weekend barst de strijd los op Sportpark Middenmeer. 37 herenteams en 7 damesteams gaan er alles aan doen om de titel 'Wereldkampioen van 2012' binnen te slepen en een jaar te mogen dragen.

Na ruim 120 wedstrijden in één weekend op 10 velden, met 30.000 bezoekers, werden vorig jaar Marokko (heren) en Kaapverdië (dames) de terechte winnaars in de World Cup(prestatieklasse). In de World League waren Afghanistan (heren) en Portugal (dames) de winnaars. Afghanistan is dit jaar gepromoveerd naar de World Cup, dus het is de vraag wie er dit jaar in de World League zal winnen.

Alle deelnemende teams zijn bloedfanatiek en zijn al maanden aan het trainen om dit weekend te gaan knallen tijdens het WK Nederland 2012. Een prestigieus toernooi dat zijn strepen na elf voorgaande edities ruimschoots heeft verdiend. Het evenement dat afgelopen jaren bekend is geworden als het WK Amsterdam groeide in die jaren uit tot een landelijk toernooi. "Spelers en bezoekers komen uit heel Nederland, vandaar de naamswijziging," aldus Vadym Zellner, directeur van het WK Nederland.

In 2012 wordt alweer de 12e editie georganiseerd: ooit een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafé zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000, nu hét Wereldkampioenschap van Nederland. Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2012 maar liefst 37 herenteams, 7 vrouwenteams en 8 jeugdteams ziet voetballen. Bezoekersaantallen worden geschat op circa 30.000.

De wedstrijden zijn zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Zondag begint de dag om 10.00 uur de finales zijn om
14.45 uur: Dames World League
16.00 uur: Heren World League
17.00 uur: Dames World Cup
18.30 uur: Heren World Cup

De prijsuitreiking zal om 19.30 uur op het podium plaatsvinden.

Zaterdag om 14.00 uur zal het evenement net als in 2011 door Fatima Elatik, Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost, en Eric van der Burg, Wethouder Sport van Amsterdam, officieel geopend worden. Alle bondscoaches komen dan op het podium, er worden 4 tickets naar Afrika verloot onder deze coaches, aangeboden door één van de sponsoren; Royal Air Maroc.

De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van WK Nederland is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies".

Kom langs en proef de unieke wereldse sfeer! De hele wereld te gast in Amsterdam! De 37 heren- en 7 damesteams zullen 2 en 3 juni op Sportpark Middenmeer strijden om de eer én titel: Wereldkampioen van Nederland, Een titel die maar op één plaats echt wordt gehaald: in Amsterdam.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!