Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje wint met 2-0 van Slowakije


30 mei 2012 - Het Nederlands Elftal heeft eindelijk weer eens weten te winnen. In De Kuip werd Slowakije met 2-0 verslagen door een eigen doelpunt en een goal van invaller Rafael van der Vaart.

Bondscoach Bert van Marwijk begon het duel met Stijn Schaars als linksback, Ibrahim Afellay als een van de drie aanvallend ingestelde middenvelders en Robin van Persie in de punt van de aanval. Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart moesten genoegen nemen met een plekje op de bank.

Al na tien seconden was er commotie in De Kuip. Het centrale duo van Oranje, Bouma en Heitinga, klapten bij een luchtduel keihard tegen elkaar. Bouma moest zich bij rust zelfs uit voorzorg wisselen omdat hij nog niet helemaal lekker was na de botsing. Later zou Bouma het ziekenhuis bezoeken.

Oranje zette voortdurend druk op Slowakije. Ibrahim Afellay liet zich een absolute meerwaarde te zijn voor dit Oranje ondanks dat hij nog niet in staat is een volledige wedstrijd te spelen. Een individuele actie van Ibrahim Afellay leidde ook de 1-0 in. Zijn strakke voorzet werd door een verdediger van Slowakije tot doelpunt gepromoveerd. In de tweede helft waren er verder nog kansen voor Van Persie en opnieuw Afellay.

In de rust werd Ron Vlaar in de ploeg gebracht voor Wilfred Bouma. Niet veel later liet ook Wesley Sneijder zich wisselen na een tik op zijn enkel, Rafael van der Vaart was zijn logische vervanger. Van der Vaart was direct gevaarlijk. Een zelf verdiende vrije trap eindigde op de lat. Afellay vergat de 2-0 te maken en schoof van dichtbij de bal niet in het doel maar in de handen van de al liggende doelman van Slowakije. Niet veel later was het alsnog raak. Rafael van der Vaart scoorde.

De laatste twintig minuten waren niet echt om aan te zien. Er werd veel gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Hoogtepunt was nog het debuut van Luciano Narsingh in het Nederlands Elftal. Komend weekend speelt Oranje haar laatste oefeninterland in de aanloop naar Euro 2012. In de Amsterdam ArenA is Noord-Ierland de tegenstander.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!