Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje wint eenvoudig van Noord Ierland


3 juni 2012 - Het Nederlands Elftal had geen kind aan Noord Ierland. In de Amsterdam ArenA werd met 6-0 gewonnen. Die score had nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat Oranje in de tweede helft gas terug nam.

Robin van Persie en Ibrahim Afellay lieten opnieuw zien dat er een klik tussen de twee is. Afellay kwam twee keer ('37 en '45) tot scoren op aangeven van Van Persie. Ook speelde Afellay een rol bij de strafschop die Oranje kreeg welke door Robin van Persie ('29) werd binnengeschoten.

In de beginfase was Wesley Sneijder de grote man. De middenvelder was verantwoordelijk voor de assist van de 1-0 van Robin van Persie en tekende zelf voor de 2-0. Na de strafschop van Van Persie (3-0) volgden de twee goals van Afellay. Een klein kwartier voor tijd maakte Ron Vlaar de laatste Oranje-goal. De verdediger kopte knap raak uit een corner.

Veel waarde moet er niet gehecht worden aan de overwinning. Hiervoor was de tegenstander te zwak. Noord Ierland is niet voor niets slechts de nummer 100 van de wereld. Aanstaande zaterdag speelt Oranje haar eerste groepsduel op Euro 2012: Denemarken is dan de tegenstander.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!