Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Kuyt: 'Fenerbahce past bij mij'


3 juni 2012 - Na zes seizoenen Liverpool vervolgt Dik Kuijt zijn loopbaan in Turkije bij Fenerbahce. In Istanbul tekende de 31-jarige international een driejarig contract.

Na zes jaar het rode shirt van Liverpool volgt nu een periode in het geel/marineblauw van Fenerbahce. Kuijt op de website van Sport Promotion: "Ook hele mooie kleuren. Even wennen, maar dat zal snel over zijn. Ik kijk hier echt naar uit. Fenerbahçe is een prachtige club om mijn carrière voort te zetten. Ze strijden elk jaar mee om de titel, spelen komend seizoen voorronde Champions League en hebben ambitie. Dat past bij mij."

De aanvaller wilde duidelijkheid over zijn loopbaan voordat Euro 2012 zou beginnen. "Ik heb daar vaak met Rob (Jansen, zijn zaakwaarnemer van Sport-Promotion) over gesproken. En hij is daar weer prima in geslaagd. Ik vond het belangrijk, omdat ik mijn hoofd leeg wil hebben als ik aan de EK begin. Ik kan me nu volledig focussen." Kuijt had over belangstelling niet te klagen. Rob Jansen vulde aan: "We hielden uiteindelijk veertien serieuze opties over. Uit die lijst hebben we een keuze gemaakt. Die viel dus op Fenerbahçe. Omdat juist die club Dirk het juiste gevoel gaf in de besprekingen."

"Al vanaf het eerste contact ging de club bij mij leven", aldus Kuijt. "Ze stralen in alles ambitie uit en dat spreekt mij aan. Altijd het hoogst haalbare willen bereiken, dat is waar het in de sport om draait. Het is een grote club, Fenerbahçe, met een indrukwekkende historie. Het stadion is bij alle thuiswedstrijden uitverkocht, ruim 52.000 toeschouwers. En ze willen komend seizoen revanche voor het missen van de titel. Die werd op de laatste speeldag weggegeven toen ze thuis gelijkspeelden tegen Galatasaray. Als ze die hadden gewonnen waren ze kampioen geworden. Nu werd Galatasaray dat, met een punt voorsprong."

Kuijt besloot Liverpool te verlaten. "Het heeft niets met de club te maken, of met de supporters, of met de nieuwe trainer. De club en de fans zullen voor altijd in mijn hart blijven. Ik heb een fantastische tijd bij Liverpool meegemaakt en ik ben blij dat ik alsnog met een prijs (de League Cup) afscheid kan nemen. Ik gun Liverpool het beste, het is en blijft een van de grootste clubs ter wereld. Maar het was voor mij tijd om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben nu eenmaal een voetballer die regelmatig moet spelen om de motor draaiende te houden. Bij Fenerbahçe voelde ik dat vertrouwen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!