Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen legt Fins international vast


6 juni 2012 - Zomerse versterking voor SC Heerenveen. De Friezen kondigden vandaag de komst aan van Jukka Raitala. De 23-jarige international van Finland komt over van het Duitse Hoffenheim.

TSG 1899 Hoffenheim verhuurde de linksback het afgelopen seizoen aan het Spaanse Osasuna. Voor die club speelde Raitala het afgelopen seizoen zeventien keer in de Primera Division. De verdediger, die voor vier jaar in Friesland tekende, speelde eerder in het eerste elftal van HJK Helsinki, TSG 1899 Hoffenheim en SC Paderborn. Raitala speelde dertien keer voor het nationale elftal van zijn land.

Technisch directeur Johan Hansma van SC Heerenveen op de website van zijn club: "We waren al een tijd opzoek naar een goede linkerverdediger. We zijn harstikke blij dat Jukka naar Heerenveen komt. We volgden hem al toen hij bij HJK Helsinki speelde, maar toen hadden we concurrentie van grotere clubs. Hij koos toen voor Hoffenheim. Afgelopen zomer wilden we hem opnieuw halen, maar toen vertrok hij naar Osasuna, wat ik kan begrijpen. Hij was daarmee de eerste Finse speler in de Primera division. Osasuna is de nummer zeven van Spanje, dat zegt wel wat over zijn kwaliteiten. Raitala is van toegevoegde waarde voor sc Heerenveen."

Met de komst van Raitala lijkt SC Heerenveen de interesse in Robbert Schilder te hebben bekoeld. De linkspoot van NAC Breda staat nog wel in de belangstelling van FC Twente en AZ.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!