Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Volgens Verheijen is Nederland niet fit


14 juni 2012 - Volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen is Nederland niet fit. "Natuurlijk oogt Nederland niet fit. In de openingsfase van beide duels tegen Denemarken en Duitsland zie je hoe goed de jongens kunnen voetballen. Maar naarmate de wedstrijd vordert, daalt het niveau.".

Ook ging de fysioloog in op het verloop van de wedstrijd. "Het tempo in de opbouw is te laag, omdat veel spelers stilstaan. Bij balverlies ontbreekt de kracht om druk te zetten. Dat kan aan twee dingen liggen. Of er is in de voorbereiding te hard getraind en is iedereen nu moe. Of er is juist te weinig gedaan en dan is het een conditioneel probleem. Ik heb daar wel een idee over, maar oordeel niet. Ik ben er niet bij geweest."

"De vluchten over 1200 kilometer op en neer van basiskamp Krakau naar speelstad Charkov helpen Oranje uiteraard ook niet", stelt Verheijen. "Reizen is heel vermoeiend, zeker voor een ploeg die niet fit is. Ik begrijp dat niet. Alsof er in Oekraïne geen goede trainingsvelden en hotels zijn. Toch voel ik nog steeds dat Rusland en Oranje elkaar in de kwartfinale treffen."


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!