Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Cruijff uit kritiek op spel Oranje


19 juni 2012 - Johan Cruijff is hard in zijn oordeel over de prestaties van het Nederlands Elftal op het teleurstellend verlopen EK. Volgens Cruijff liep het mis doordat veel grote spelers niet brachten wat er van hen werd verwacht. 

Cruijff: "Oranje is tijdens het EK vooral ten onder gegaan aan de slechte opbouw en een slechte uitvoering van de simpele pass. In dat opzicht zijn er te veel internationals geweest die niet hebben gebracht wat ze zouden kunnen brengen. Daar bedoel ik vooral de meeste grote spelers mee."

"Zodra dit soort zaken vooral op het middenveld fout gaat, dan werkt het door richting het hele elftal. Zo werd er gekozen voor een middenlinie met Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Mark van Bommel. Die spelen bij Manchester City, Internazionale en AC Milan, allemaal clubs die bij balverlies achteruit lopen."

"Ik vermoed dat dit ze toch parten heeft gespeeld, want ik miste in alle wedstrijden de juiste manier van opbouwen zodra de tegenstander druk begon te zetten. Een basisregel is dan om de bal twee linies verder in te spelen. Op die manier speel je automatisch naar de bal toe en van het doel af. Vanuit die tweede linie laat je de bal weer een linie terugvallen, waarbij veel spelers achter de bal blijven en tegelijk het spel voor zich hebben."

"Tegen zowel Denemarken, Duitsland als Portugal werd dit niet gedaan. In plaats daarvan werd bijna altijd het dichtstbijzijnde station aangespeeld. Dus een middenvelder of verdediger, die dan meestal gedwongen werd de bal breed of terug te leggen. Als je zo aan het opbouwen bent, stel je de tegenstander in staat om nog meer druk te zetten en kom je niet meer aan voetballen toe."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!