Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Persie beste Oranje-speler op Euro 2012


21 juni 2012 - Robin van Persie was de beste speler van Oranje op Euro 2012. Dat concludeerde de UEFA op basis van haar eigen statistieken. In Nederland was juist veel kritiek op het functioneren van Van Persie tijdens het Europees Kampioenschap.

Het cijfer is gebaseerd op het aantal geslaagde passes, schoten, tackles en intercepties. Ook waar dit gebeurd speelt een rol in het cijfer dat tussen de 1 en 10 kan uitkomen. Cristiano Ronaldo was met een 9,68 de best presterende speler tijdens de groepsfase. Robin van Persie scoorde een 8,62.

Andere Nederlanders die volgens de UEFA goed scoorden waren Maarten Stekelenburg (8,31) en Arjen Robben (8,09). Van de verdedigers scoorden enkel Joris Mathijsen (5,15) een onvoldoende. John Heitinga (7,02), Gregory van der Wiel (6,48), Jetro Willems (5,85) en Ron Vlaar (5,51) kenden een voldoende. Naast Mathijsen waren er bij Oranje onvoldoendes voor Ibrahim Afellay (5,37) en Dirk Kuyt (3,96). Kuyt speelde overigens slechts 14 minuten op Euro 2012.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!