Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vertonghen: 'Dan maar drie keer op rij kampioen'


26 juni 2012 - Ajax en Tottenham Hotspur bereikten een akkoord over een transfersom van 12 miljoen euro voor Jan Vertonghen. De Belgische aanvoerder heeft conform zijn contract recht op 15% van dat bedrag. Ajax wil daar nu niet in mee en de transfer dreigt in een impasse terecht te komen.

Afgelopen weekend kwam het nieuws over het percentage naar buiten. "Ik schrok ervan", aldus Vertonghen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het percentage dat werd genoemd, klopte gewoon. Ongelofelijk vind ik dat. Ik weet dat er bij Ajax van alles uitlekt. Als dat anderen betreft, voel je dat niet onmiddellijk. Anders is het als het ineens over jezelf gaat."

Vertonghen, die nog een contract heeft tot volgend jaar zomer, lijkt zich nu te schikken in nog een jaar Ajax om vervolgens transfervrij de club te verlaten. "Ik meld me nu gewoon op 2 juli hoor. Ik hoop op een oplossing, maar ik ga er niet van uit. Ajax heeft een goede trainer, die mij kent, weet wat hij aan mij heeft en ik kom in een goede, stabiele ploeg terecht. Dan maar drie keer op een rij kampioen worden met Ajax."

"Dit is heel zonde. Ik had gedacht dat het veel eerder rond zou komen. Ik rekende erop. Tottenham was snel, serieus en concreet." Er is een akkoord over een transfersom van 9 miljoen euro met daar bovenop 3 miljoen euro variabel. 15% zou voor Vertonghen zijn die nog maar een jaar in Amsterdam vastligt. "Ik ben toch niet verantwoordelijk voor de markt. Kijk, Ajax wil het beste voor zichzelf, en ik ga voor mezelf, dat is deze wereld. Maar ik heb me altijd netjes en eerlijk gedragen, naar de club, naar de fans. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het zo lang zou duren."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!