Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Marwijk stapt op als bondscoach


27 juni 2012 - Oranje moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Bert van Marwijk heeft besloten per direct zijn functie als bondscoach neer te leggen, dat heeft de KNVB woensdagavond bekend gemaakt.

Na de uitschakeling van Oranje tijdens de groepfase op Euro 2012 hadden de KNVB en Van Marwijk al twee evaluatiegesprekken gehad. Inhoud van deze gesprekken belandde op straat. Zo zou Van Marwijk in de toekomst niet meer verder willen met Huntelaar en Van der Vaart die bij gebrek aan een basisplaats bijzonder vervelend waren in Oekraine. Heitinga miste de kwaliteiten terwijl Boulahrouz en Bouma gezien hun leeftijd geen waarde meer hadden. Over Kuyt waren er twijfels.

Al voor het Europees Kampioenschap was er kritiek op bondscoach Bert van Marwijk. Tijdens Euro 2012 groeide deze alleen maar. Dat kwam voornamelijk door het thuislaten van Urby Emanuelson en Vurnon Anita waardoor de onervaren Jetro Willems als linksback alle drie de groepsduels speelde. Daarnaast had Van Marwijk in het laatste groepsduel tegen Portugal te veel geluisterd naar de lastposten Huntelaar en Van der Vaart die een basisplaats kregen.

Nu heeft Van Marwijk de eer aan zichzelf gehouden. Eerder dit jaar verlengden de KNVB en Van Marwijk hun contract nog tot de zomer van 2016. Van Marwijk was 4 jaar lang bondscoach van Oranje. In totaal leidde hij 52 interlands (34 keer winst, 10 gelijke spelen). Hoogtepunt was de WK-finale in 2010 die helaas in de verlenging verloren ging tegen Spanje. Dirk Kuijt werd het vaakst door Van Marwijk gebruikt: 49 keer. Huntelaar scoorde het vaakst: 23 goals.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!