Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ versterkt zich met Donny Gorter


28 juni 2012 - AZ heeft in Donny Gorter een vervanger gevonden voor Simon Poulsen. De Deense linksback besloot zijn aflopende verbintenis te vinden. Met de 24-jarige Gorter kan AZ de komende seizoenen vooruit. Gorter tekende in Alkmaar voor vier seizoenen.

Gorter is na Mikhail Rosheuvel, Viktor Elm, Steven Berghuis en Yves De Winter al weer de vijfde versterking van AZ deze transferperiode. "Zoals het er nu naar uitziet is de selectie rond", zegt technisch directeur Earnest Stewart op AZ.nl. Stewart weet echter ook dat er nog veel belangstelling is voor zijn eigen spelers.

"We zijn heel blij dat we Donny hebben kunnen vastleggen voor de vacante positie die Poulsen heeft achtergelaten", zegt Stewart op AZ.nl. "Donny komt uit de jeugdopleiding van PSV en heeft bij NAC veel wedstrijden in het eerste gespeeld, vooral op de linkerflank. Het is een jongen met veel strijdlust die ook altijd bijzonder hard traint, ontzettend goed kan voetballen en een goede passing heeft. Dat willen wij hier graag zien. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de linksbackpositie goed kan invullen."

Stewart: "In mijn periode als technisch directeur bij NAC heb ik ook al met Donny samengewerkt. Ik weet dat hij ook in die tijd al op de scoutingslijst van AZ stond. Het is mooi dat hij hier nu getekend heeft." Gorter maakte de afgelopen vijf seizoenen deel uit van de selectie van NAC.

"Ik hoorde anderhalve week geleden van de interesse van AZ. Ik wist gelijk dat ik deze stap wilde maken. AZ is een grote club, daar hoef je niet over na te denken. Ik denk dat ik er ook wel aan toe was", zegt Gorter op AZ.nl. De linkspoot weet voor welke positie hij is gehaald. "Ik ben eigenlijk altijd middenvelder geweest, maar voel me nu thuis op de linksbackpositie."

"Tegenwoordig kom je als back veel op, zeker bij AZ. Dat vind ik prettig. Ik hoop het zo te doen als Simon Poulsen: mijn man uitschakelen én meedoen aan de aanval. Ik kom in een jonge, gretige groep terecht. Daar wil ik graag tussen lopen. Een aantal jongens ken ik vrij goed. Met Dirk Marcellis en Roy Beerens heb ik bij PSV gespeeld. We zijn van dezelfde lichting. En met Nick Viergever en Erik Falkenburg heb ik bij Jong Oranje gespeeld."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!