Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Johan Cruijff wil 'type Rijkaard' bij Oranje


2 juli 2012 - Johan Cruijff heeft zich in zijn exclusieve column voor De Telegraaf uitgelaten over het vertrek van Bert van Marwijk als bondscoach. Cruijff heeft een sterke voorkeur voor Frank Rijkaard als opvolger van Van Marwijk.

Cruijff in De Telegraaf: "Natuurlijk was ik verrast door het vertrek van Bert van Marwijk. Ik was een paar dagen weggeweest, had de krant niet gelezen, geen tv gezien en ineens kwam tijdens Spanje - Portugal het bericht in beeld. Dat het zo snel is gegaan is vreemd. Ook is het moment heel slecht, omdat iedereen al aan het werk is. Een opvolger benoemen is nu echt een probleem."

"Normaal gesproken denk je aan mensen als Ronald Koeman en Frank de Boer, maar die gaan voorlopig nog een tijdje door bij hun clubs. Daarom was Frank Rijkaard de naam die mij als eerste te binnen schoot. Omdat je nu iemand moet hebben die in staat is om een goede balans te vinden tussen de huidige harde kern en het talent dat de komende twee jaar ingepast moet worden."

"Zo'n type coach is nodig omdat zowel de huidige groep als de nieuwe talenten gewoon goed zijn. Daarom moet je iemand hebben die boven deze twee lichtingen staat en gaat bouwen zonder dat het ten koste van één van de twee lichtingen gaat."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!