Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Luuk de Jong wil naar Gladbach


7 juli 2012 - Luuk de Jong is totaal niet te spreken over de clubleiding van FC Twente, met name voorzitter Joop Munsterman heeft het voorlopig verbruid bij de jonge aanvaller.

Munsterman stelde afgelopen donderdag in gesprek met Eredivisie Live dat FC Twente de aanvaller niet voor 15 miljoen euro zou laten gaan. 20 miljoen euro was de vraagprijs. "Ik viel van mijn stoel toen ik Joop Munsterman hoorde op Eredivisie Live", aldus De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Dat bedrag van 20 miljoen euro is volledig in tegenspraak met het gesprek, dat deze week heeft plaatsgevonden tussen FC Twente en Borussia Mönchengladbach en dat met mijn vader George en zaakwaarnemer Louis Laros. Ik vond het ongelofelijk om dit te horen."

Borussia Mönchengladbach zou hebben aangegeven bereid te zijn 11 miljoen euro neer te willen tellen voor de 21-jarige De Jong waarbij op basis van prestaties dat bedrag met nog eens 3 miljoen euro kan toenemen. "FC Twente heeft mijn zaakwaarnemer Louis Laros en Borussia Mönchengladbach aangegeven dat er bij een transfersom van 12 miljoen euro en 2 miljoen bonussen een akkoord zou zijn, als ik zelf het contractueel met FC Twente overeengekomen recht op 20 procent van de transfersom zou laten vallen. Ik heb inmiddels aangegeven dat ik 20 procent van de transfersom wil laten vallen om een overgang naar Borussia Mönchengladbach mogelijk te maken. Het gaat me zeker niet alleen om het geld. Maar inmiddels is dit voor FC Twente ook niet meer voldoende om met een transfer in te stemmen."

"Borussia speelt in de Bundesliga en in de voorronde van de Champions League en is sportief voor mij een hoger niveau waar ik me weer verder wil ontwikkelen ook met het oog op het Nederlands elftal. Al mijn concurrenten voor de spitspositie bij het Nederlands elftal spelen in het buitenland in sterkere competities. Daarnaast is een transfer naar Borussia voor mij financieel natuurlijk ook een enorme verbetering, waardoor ik per jaar vele keren mijn huidige salaris bij FC Twente kan verdienen. Dat is niet de hoofdreden van mijn keuze voor Borussia. In enkele andere landen zou ik nog meer kunnen verdienen, maar daar zie ik geen sportieve uitdaging."

Er zijn meer clubs die op de loer liggen. Zo zou onder andere Bayer Leverkusen zich hebben gemengd in de strijd om De Jong. De Jong: "Joop Munsterman zegt, dat hij van alles leest en van niks weet, maar in werkelijkheid hebben zich de afgelopen maanden acht clubs uit vijf landen gemeld, waarvan drie rechtstreeks bij FC Twente. En dat weet hij ook."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!