Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Guzman op huurbasis naar Swansea City


10 juli 2012 - Jonathan de Guzman vervolgt zijn loopbaan in Engeland. De middenvelder verruilt Villarreal voor Swansea City. The Swans huren de 24-jarige middenvelder met optie tot koop. In Engeland hoopt De Guzman weer aan spelen toe te komen.

In de zomer van 2011 leek het allemaal nog zo mooi. De Guzman had een uitstekend eerste seizoen in Spanje achter de rug bij Mallorca. Villarreal, dat zich had gekwalificeerd voor de Champions League, klopte met succes aan bij Mallorca. De Guzman had een mooie transfer te pakken die hem wellicht ook dichterbij het Nederlands Elftal zou brengen. Bij Villarreal kreeg De Guzman het al snel aan de stok met zijn trainer en de prestaties van het elftal bleven achter. Villarreal zou uiteindelijk degraderen uit de Primera Division.

De Guzman voelde er weinig voor om komend seizoen uit te komen in de Segunda Division. Michael Laudrup, met wie De Guzman succesvol samenwerkte bij Mallorca, liet direct na zijn aanstelling bij Swansea City al doorschemeren wel iets te zien in een hernieuwde samenwerking met de oud-Feyenoorder.

"Toen ik de kans kreeg om voor Swansea en onder Michael Laudrup te spelen, was het a done deal", aldus De Guzman in gesprek met de webredactie van Swansea City. "Ik heb afgelopen seizoen elke week naar Premier League-voetbal gekeken. Ik wist dat Swansea een goed voetballend team was, maar na de zege op Manchester City ben ik Swansea gaan volgen. Ze hebben een geweldig seizoen achter de rug en ik kijk er echt naar uit om in de Premier League te voetballen."

Swansea City, de club van Michel Vorm, contracteerde eerder deze week al haar eerste versterking voor komend seizoen. De Spaanse verdediger José Manuel Flores, voetbalnaam Chico, werd voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Genoa. Ook Chico werkte eerder succesvol met Laudrup bij Mallorca.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!