Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC legt Krisztian Nemeth vast


18 juli 2012 - Gisteren trainde hij al mee en moesten de laatste formaliteiten nog geregeld worden. Vandaag werd officieel bekend dat Krisztian Nemeth zich aan Roda JC heeft verbonden. De aanvaller tekende in Kerkrade een tweejarig contract.

De 23-jarige aanvaller komt transfervrij over van Olympiakos Piraeus. Het afgelopen half jaar speelde de Hongaars international al in de Eredivisie, hij werd door Olympiakos verhuurd aan RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion werkte Nemeth al samen met Ruud Brood. De oefenmeester verruilde eerder deze zomer RKC voor Roda JC en gaat dus ook komend seizoen werken met Nemeth

Nemeth debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het Hongaarse voetbal bij MTK Hungaria. Als groot talent vertrok hij naar Liverpool. Daar kwam de aanvaller niet uit de verf. Na periodes bij Blackpool, AEK Athene, Olympiakos Piraeus en Olympiakos Volos streek Nemeth in januari neer in Waalwijk.

Technisch Directeur Gerard Wielaert op de website van Roda JC: "Met Krisztián hebben wij de door ons gewenste aanvallende versterking aangetrokken. Een technische en ook slimme speler die in staat is ons aanvallende spel vorm te geven. We verwachten dat hij door middel van assists en doelpunten zijn bijdrage zal leveren aan het rendement."

Nemeth: "Ik ben blij dat ik voor Roda JC Kerkrade mag spelen. Buiten het feit dat ik al gewerkt heb met de trainer kies ik ook bewust voor de club. Er staat een sterk team en in het verleden hebben er ook al meerdere Hongaren gespeeld (red. Bodor en Bodnar)."

Roda JC heeft een eenzijdige optie voor een derde contractjaar. Mocht Roda JC de aanvaller in de toekomst aan een andere club verkopen dan zal Olympiakos meedelen in de transferopbrengsten. Alleen op die manier kon Roda JC Nemeth nu transfervrij binnenhalen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!