Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen verliest ook haar tweede duel in Korea


22 juli 2012 - FC Groningen is laatste geworden in de strijd om de Peace Cup. Na de 2-1 nederlaag tegen Hamburger SV ging de ploeg van Robert Maaskant vandaag in het Koreaanse Suwon met 3-2 onderuit tegen Sunderland.

Tot vijf minuten voor tijd had FC Groningen nog 2-1 voorsprong in handen. Na twintig minuten spelen opende de Engelse jeugdinternational Connor Wickham namens Sunderland de score. Nog voor rust werd die achterstand door FC Groningen ongedaan gemaakt. Hyun-Jun Suk deed de Koreaanse harten sneller kloppen door met een omhaal de 1-1 aan te tekneen. Mitchell Schet bepaald de ruststand op 2-1.

In de tweede helft bleef FC Groningen op de been. Het leek erop dat FC Groningen zich daarmee kon verzekeren van de derde plaats en een mooi bedrag aan prijzengeld. Sunderland dacht daar anders over en via Fraiser Campbell en Ryan Noble zou men de wedstrijd toch nog naar haar toe trekken.

FC Groningen moet door de vierde plaats genoegen nemen met de startpremie van 150.000 euro. Daarnaast worden alle reis- en verblijfskosten door de organisatie betaald. Sunderland krijgt als nummer 3 ruim 300.000 euro meer. Gastheer Seongnam en HSV strijden later vandaag om de hoofdprijs van 1,5 miljoen euro. Voor de nummer 2 ligt 700.000 euro klaar.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!